En anbefaling til Jonas Christoffersen

Hvornår begynder Institut for Menneskerettigheder at opgøre racediskrimination og hadforbrydelser mod hvide danskere?

Direktør ved Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen kundgjorde den 7. maj JP’s læsere med et indlæg, der bar den ildevarslende titel ”Danmarks indsats mod racediskrimination halter.” Vi fortælles, at 45 procent af de adspurgte indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse i 2012 i det seneste år havde oplevet diskrimination som følge af deres etniske baggrund.

Derudover henviser Jonas Christoffersen til en undersøgelse fra Justitsministeriet, der godtgør, at 3.700 personer hvert år udsættes for racistisk motiveret vold.

Jonas Christoffersen gør en del ud af at fremstå som et ræsonnabelt menneske, idet han bl.a. understreger, at der bliver gjort ”rigtig meget” for at bekæmpe racediskrimination i Danmark.

Det er jeg ikke så sikker på, at Jonas Christoffersen har ret i. Der er et indsatsområde, som trænger til styrkelse af den kraftfulde slags.

Vold, trusler og racisme mod hvide danskere

Se, nu bevæger vi os ud i ukendt terræn. Der er, så vidt jeg ved, til dato ikke lavet ét studie herhjemme, der systematisk har undersøgt, hvordan hvide, etniske danskere behandles stundom af personer med fremmed herkomst, i praksis – er mit ydmyge gæt – af personer med ikke mindst muslimsk og afrikansk baggrund. Jeg kan sandt for dyden ikke vide noget med sikkerhed, da der jo ikke foreligger en afdækning af problemets omfang.

For at blive lidt klogere på, hvad jeg mener, vil jeg gerne indbyde direktør Jonas Christoffersen til at tage med mig på en rejse. Jeg kender intet til Jonas Christoffersens private liv og ønsker ikke at komme til det, men i mit tænkte scenarie har Jonas Christoffersen en kone og to børn, en dreng og en pige. Lad os se, hvordan det kunne gå for sig i den danske virkelighed anno 2015:
Læs hele artiklen