Er det en umulig opgave at standse flugten over Middelhavet?

Det er det stort set, hvis man vælger at fæste lid til Berlingske Tidendes journalist Jakob Ussing, avisens EU-korrespondent. Alverdens forhindringer synes at stå i vejen for Europas nødvendige selvforsvar. Så uoverstigelig synes opgaven for Jakob Ussing, at svaret er så godt som et sikkert nej. De europæiske lande må bare finde sig i, at den uendelige menneskestrøm fortsætter.

Mindst to libyske regeringer skal sige ja til at lade europæiske flådefartøjer sejle ind i libysk territorialfarvand for dér at sænke smuglerbådene, inden de fyldes op med afrikanere og arabere, der søger mod nord væk fra deres egne fejlslagne stater. Siger de tusinde militsers land, Libyen, nej, skal der et FN-mandat til, og så vil Rusland måske nedlægge veto i Sikkerhedsrådet. Og kan man endelig overhovedet skelne mellem fredelige fiskerbåde og smuglerskibe, eller forvandles de første lidt for ofte til de sidste i en ruf?

Og bevares. Herfra skal ikke lyde, at det er nogen nem opgave, men det er nu på en anden måde en svær beslutning at standse vanviddet, end Jakob Ussing har fantasi til at se for sig.

Det selvpåførte europæiske mareridt

Havde Danmark, Europa og den vestlige verden i sin helhed været sig selv, var vi aldrig i livet kommet bare i nærheden af, hvor vi står nu. Australien er begyndt at bruge de midler, som enhver suveræn stat er i sin fulde ret til for at hævde sit territorium. Vi andre er ikke begyndt endnu. Befolkningseksplosionen i de arabiske lande og især i Afrika syd for Sahara vil forandre Europa til ukendelighed, hvis ikke der handles. Så meget ved vi. … Læs hele artiklen

,