EU er en trojansk hest i Europa

De politiske føderalister drømte om, at møntunionen kunne blive en erstatning for den manglende sammenhængskraft i den politiske union. Drømmen har forvandlet sig til et mareridt.

Der står en trojansk hest i Europa. Men modsat legenden om Antikkens mest berømte træhest, udtænkt af den snedige Odysseus, er den ikke fyldt med grækere. Det skulle man ellers tro, når man følger medierne i disse dage, hvor premierminister Alexis Tsipras og hans Syriza-regering er her, der og allevegne, mens al fornuft burde diktere et græsk farvel til møntunionen og en ny start med drachmer.

Men det kommer formentlig ikke til at ske. Hvorfor? Fordi eurokraterne i EU-Kommissionen, EU-Domstolen, EU-Parlamentet og den ministerielle inderkreds er forhippet på at holde fast i og forcere bevægelsen mod en stadig tættere union – både den politiske og den økonomiske – uanset alle faresignaler.

Når sandheden skal frem, og det fortjener den på en fredag, rummer den trojanske hest i Bruxelles ikke grækere, men EU’s grever og baroner. Det er deres EU, der truer Europa, så ilde er vi stedt, og millioner af europæere vil mærke det på egen krop, pengepung og ufrihed i årene, der kommer.

Europa er i hastig forandring, demografisk, politisk, økonomisk. Alligevel tromler EU derudad, som om der var fred og ingen farer. En plan B findes tilsyneladende ikke, kun mere af det samme, stadig mere desperat.

I det administrative centrum af EU har man intet alternativ til fortsat ”integration”. Hvorfor? Fordi Den Europæiske Union ånder, føler og tænker i ”integration”, dvs. gradvis opløsning af nationalstaternes suverænitet og legitimitet, herunder flere overnationale skatter og overførsler, mere føderal kontrol og tankepoliti.

Læs hele artiklen