Folketingsvalg den 18. juni

Efter måneders opvarmningsvalgkamp har statsministeren endelig trykket på valgknappen. Statsminister Helle Thorning Schmidt har i dag udskrevet folketingsvalg til afholdelse torsdag den 18. juni 2015.

Socialdemokraterne og De Radikale vil slå på deres økonomiske resultater og har allerede givet nye løfter til øget velfærd og tryghed. Men tror vælgerne på deres bluf igen? Regeringen vil slå på, at de har skabt en masse nye jobs, men vil køre let hen over det faktum, at tre fjerdedele af disse jobs er blevet besat af østeuropæere.

Et af de store emner i valgkampen vil centrere sig omkring de astronomiske omkostninger til ikke-vestlig indvandring, som danskerne må trækkes med. Både Dansk Folkeparti og Konservativt Folkeparti udtrykker ønske om at stramme udlændingepolitikken. Ikke desto mindre ønsker hver 8. vælger et parti, som ligger til højre for de etablerede partier i Folketinget, hvilket nok især skyldes den slappe asylpolitik, som skiftende regeringer har ført de seneste årtier.

Præsidentvalg

Alle medier forventer, at Helle Thorning Schmidt vil føre valgkamp mellem hende selv og Lars Løkke Rasmussen, som har svigtende troværdighed blandt vælgerne. Derfor må man forvente mere mudderkast og mindre reel politik i de kommende uger. Det har S allerede lagt op til i de hidtidige opvarmningskampagner.