Martin Krasniks intellektuelle uhæderlighed

Martin Krasnik må hjertens gerne gå hårdt til Inger Støjberg, men Krasnik falder helt igennem, når han kun spørger ud fra venstrefløjens logik.

Martin Krasnik er en dygtig journalist, ingen tvivl om det, men han er også en enøjet en af slagsen, og det er ikke så godt for Krasniks ry og rygte, som er meget overvurderet. Det er overvurderet, fordi Martin Krasnik aldrig går hårdt til politikere, der vil tillade fortsat masseindvandring af asylsøgere, og det vil f.eks. Inger Støjberg fra Venstre også, når hun ikke sammen med sit parti og de øvrige partier i blå blok vil gøre op med FN’s flygtningekonvention. Men uha da, i så fald ville Krasnik jo pludselig skulle agere kritisk journalist i forhold til tidens uden sammenligning vigtigste emne, og det skal han ikke nyde noget af.

Deadline i mandags

Martin Krasnik foreholdt Inger Støjberg, at der ikke foreligger evidens for, at lavere ydelser til asylsøgere giver lavere tilstrømning. Man er tilbøjelig til at give Krasnik ret langt hen ad vejen. Af en statistik fra Eurostat for perioden 2004 til 2014 kan man se, at antallet, der søgte asyl, var væsentligt lavere frem til 2012, hvor det begyndte at stige voldsomt, og i 2014 var oppe over 600.000, hvor det mellem 2004 og 2010 havde ligget mellem 200.000 og 300.000.

Læs hele artiklen