Skal vi følge den svenske model?

Ja, det kan vi da godt, hvis vi mener, at indhegnede områder for de velbeslåede er sagen.

”Svenske undersøgelser viser…”. Sådan lød det engang, når især venstrefløjen skulle finde noget og nogen, den kunne herse med. Det er lidt længe siden, jeg har hørt det refræn sidst. Kan hænde det skyldes, at det er blevet en smule sværere at finde de fantastiske historier fra Sverige, et land på vej ned ad slisken i rasende fart?

Hvad sker der i et land, hvor kriminaliteten er ekstremt høj, og hvor den grundlæggende usikkerhed derfor bliver mere og mere udtalt? Det er ikke svært at svare på. De velbjærgede forskanser sig i indhegnede områder, såkaldt gated communities på amerikansk.

Nu ser det første af slagsen ud til at blive en realitet i Sverige. I byen Onsala i Halland planlægges et kompleks med 11 lejligheder. Ingen andre end beboerne vil være i stand til at komme ind på området med de 11 boliger. Ejendomsmægleren forsikrer om, at det skam ikke er, fordi ”folk er bange, men de synes, at det er rart at vide, hvem der befinder sig på området”. Den lader vi lige stå et øjeblik. … Læs hele artiklen

,