Tre svenske Syrien-krigere anholdt og mistænkt for terror

To “svenske” mænd fra Göteborg er blevet anholdt, mistænkt for at have begået terror i Syrien, skriver flere svenske medier. Ifølge Dagens Nyheter er yderligere én person anholdt in absentia.

De to mænd på henholdsvis 30 og 32 år, som politiet har fået fat på, har tidligere været rejst til Syrien for at kæmpe, og det er her, de skulle have udført terrorhandlinger i 2013.

“De forhold, de er mistænkt for, er sket i Syrien i 2013. De to anholdte er henholdsvis 32 og 30 år gamle, svenske statsborgere og bor i Göteborg,” siger anklager Ronnie Jacobsson fra den svenske efterretningstjeneste, Säpo.

Efterretningstjenesten, den nationale indsatsstyrke, sikkerhedspolitiet og det lokale politi fra Göteborg deltog alle i politiaktionerne, hvor de to mænd blev anholdt. Helt konkret mistænkes de to mænd for at have begået drab i Syrien, hvor de var i perioden april til juli 2013.

“Det er en meget vanskelig sag. Vi har ikke flere oplysninger lige nu,” siger Sirpa Franzén fra den svenske anklagemyndighed. Hun tilføjer, at man ikke vil komme med flere oplysninger om de to mænd i første omgang,

Den 30-årige, som nægter sig skyldig, har tidligere være mistænkt i en drabssag i Sverige, men han blev aldrig dømt. I 2011 blev han dømt for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt en strømpistol i hans hjem. Der er ikke offentliggjort oplysninger om den 32-årige eller om den tredje person, som svensk politi også mistænker for terror. Myndighederne i Sverige oplyser ikke om de mistænktes etnicitet, blot at de er bosiddende i Sverige.

Der har den senere tid været en del uroligheder og skyderier i den svenske by, Göteborg. Svensk sikkerhedspoliti afviser dog over for svenske medier, at dagens anholdelser har nogen relationer til bandemiljøet i Göteborg.